Руски специјалци крали од жртава?

Руски полицајци ухапшени пошто је утврђено да су користили кредитну картицу члана пољске делегације, трагично настрадалог у авионској несрећи крај Смоленска, преноси пољски радио ЗЕТ. Руско министарство унутрашњих послова демантовало медије о крађи жртве авионесреће.

Руско министарство унутрашњих послова демантовало је извештаје медија да се тројица ухапшених припадника специјалних јединица ОМОН у Смоленску сумњиче за крађу личних ствари једне од жртви авионске несреће 10. априла када је погинуо и пољски председник Лех Качински, јавила је руска агенција Итар Тас.

"Извештаји медија су нетачни", потврђено је из руског министарства за агенцију Итар Тас и додато да се нико од полицајаца из Смоленска не налази у притвору под таквим оптужбама.

"Полиција града Смоленск била је прва који је стигла на место несреће. Протокол захтева да се одмах блокира место несреће, обезбеди ред и пружи прва помоћ жртвама, као и контрола саобраћаја", објаснио је неименовани извор из руског министарства унутрашњих послова.

Према истом извору, област је била блокирана, тако да веома брзо нико од странаца није могао да приђе месту несреће, а сви материјални докази су били заштићени.

Пољски радио ЗЕТ јавио је да су тројица Руса припадника специјалних јединица ОМОН, ухапшена пошто су различите услуге плаћали кредитном картицом коју су украли од једне од жртава авионске несреће у Смоленску.

С картице, која је припадала преминулом Анџеју Пшевожњику, генералном секретару националног Савета за очување сећања на ратове и мучеништво, скинуто је 1.400 евра.

Картица је коришћене три пута у Смоленску, први пут на дан несреће и још два пута у наредних неколико дана.

Извор Итар Тас-а из руског министарства је навео да је првобитно 250 припадника полиције радило на месту пада пољског авиона и да је њихов број порастао на око хиљаду у наредних неколико дана, укључујући око хиљаду полицајаца, припадника јединица ОМОН, милиционера и тима од 15 форензичара.

Пољски радио ЗЕТ јавио је да је пољско тужилаштво после обавештења о нестанку новца, обавестило руске власти о трансакцијама.

Портпарол пољске владе Павел Грас изјавио је за радио ЗЕТ да су хапшења "извршена невероватном брзином захваљујући сарадњи између пољске безбедносне агенције и руских специјалних служби, које нису дозволиле да случај чека".

Агенције наводе да то није једини случај крађе кредитних картица после несреће у Смоленску, јер је украдена и картица потпредседнице странке Право и правда Александре Натали-Швахт која до сада није злоупотребљена.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи