Нови шеф Обавештајне службе САД

За новог шефа Националне обавештајне агенције, председник САД Барак Обама именовао Џејмса Клепера, генерала авијације у пензији и главног саветника министра одбране. Клепер долази са функције обавештајне службе Пентагона.

Амерички председник Барак Обама именовао је генерала авијације у пензији Џејмса Клепера за новог шефа Националне обавештајне агенције, под чијом контролом су свих 16 обавештајних служби у САД.

Обама је похвалио Клепера, бившег шефа обавештајне службе Пентагона, за досадашњи рад и додао да је он "један од најискуснијих и најпоштованијих професионалаца у обавештајној служби".

"Он поседује квалитет који ценим код свих својих сарадника: жељу да лидерима саопшти оно што морамо да знамо, иако то није увек оно што желимо да чујемо", рекао је Обама на конферецији за новинаре.

Именовање Клепера, према закону, мора да потврди и Сенат. Ако се то догоди, он ће на функцији шефа Националне обавештајне агенције заменити адмирала Дениса Блера, који је пре месец дана поднео оставку на ту фукцију после само годину и по дана.

Потврда именовања Клепера ипак је врло неизвесна, јер је више сенатора из редова обе странке, Демократске и Републиканске, изразило противљење његовој кандидатури.

Клепер (69) је главни саветник министра одбране Роберта Гејтса и већи део своје каријере провео је у војној обавештајној служби. У два наврата је учествовао у рату у Вијетнаму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи