Скајола поднео оставку

Клаудио Скајола, италијански министар индустрије и близак сарадник премијера Берлусконија поднео оставку због медијских написа да је умешан у аферу с некретнинама.

Италијански министар индустрије Клаудио Скајола, један од најближих савезника премијера Силвија Берлусконија, поднео је данас оставку због медијских извештаја да је био умешан у сумњиви посао са некретнинама, јављају медији.

Скајола је демантовао умешаност у било какве неправилности, али је на конференцији за штампу објавио да подноси оставку, рекавши да више "не може да буде министар", пренео је Ројтерс.

Аналитичари не верују да ће то довести до кризе владе, али очекују промене у кабинету.

Скајола је био утицајна личност у оживљавању италијанске нуклеарне индустрије и имао важну улогу у либерализацији енергетског и гасног тржишта.

Шездесет двогодишњи министар је већ неко време био изложен нападима бројних новинских коментатора и опозиционих лидера због извештаја о сумњивој куповини стана у Риму, али његова позиција је данас дефинитивно погоршана пошто су и листови "Ђорнале" и "Либеро", иначе блиски Берлусконију, покренули то питање.

"Скајола треба да рашчисти ситуацију или да поднесе оставку", објавио је милански "Ђорнале" који је у власништву Берлусконијеве породице.

Скајола је 2004.године купио луксузан стан преко пута Колосеума када је био на другој позицији у кабинету.

Клаудио Скајола је рекао да је стан платио 600.000 евра, што је знатно испод тржишне вредности, али је демантовао да је било шта у вези с тим било нелегално.

Међутим, две сестре које су му продале стан тврде да су за њега примиле додатних 900.000 евра у 80 чекова.

Његово име се појавило и у истрази тужилаштва у Перуђи у вези нерегуларности око уговора за изградњу места на коме се одржавао прошлогодишњи самит Г-8 на Сардинији и још неких грађевинских пројеката.

Судије верују да се чекови којима је плаћан стан могу повезати са једним власником грађевинске фирме који је у фебруару ухапшен везано за истрагу о корупцији у додели уговора за јавне радове.

Скајола је био принуђен да поднесе остваку на место министра унутрашњих послова 2002.године, током претходне Берлусконијеве владе, када је направио гаф описавши једног функционера владе кога су убиле Црвене бригаде "као гњаватора."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи