Загрљени у Сиднеју - краљ Чарлс III и старешина Абориџина на "церемонији пушења"

У оквиру посете Аустралији, британски краљ Чарлс Трећи у седишту абориџинских покрета за људска права у Сиднеју,Британски краљ Чарлс Трећи и старешина Абориџина Мајкл Велш загрлили су се данас након "церемоније пушења" у знак добродошлице

Церемонија пушења је традиционални ритуал који се користи међу Абориџинима Аустралије у којем се листови биљака, обично еукалиптуса, спаљују како би се створио дим који се користи за прочишћавање простора и људи за мир и здравље.

Ова церемонија се обично изводи приликом значајних догађаја, као што су дочекивања важних гостију или прославе. Раније данас је на обали Сиднејске луке велики број грађана дочекао краља Чарлса и краљицу Камилу који бораве у шестодневној посети Аустралији, након које ће отпутовати на састанак шефова влада Комонвелта у Самои.

Претходно је абориџински демонстрант Вејн Вартон ухапшен код Сиднејске опере док су се људи окупљали у ишчекивању краља Чарлса и краљице Камиле након што је узвикивао антимонархијске пароле и одбио полицијско наређење да се помери, пренео је Би-Би-Си.

Вартон је узвикивао "он није мој краљ" у окупљеној маси, која је чекала краљевски пар уз узвике "Боже, сачувај краља". Краљ Чарлс је јуче доживео непријатност непосредно након што је завршио говор у аустралијском парламенту, када је независна сенаторка Лија Торп тада почела да узвикује "Ти ниси мој краљ".

Торп је прекинула церемонију у Канбери износећи оптужбе о геноциду против "аустралијског народа", а затим узвикивала: "Ово није твоја земља, ти ниси мој краљ", док је обезбеђење није одвело.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи