Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израелски јавни сервис: Нетанјаху забранио ударе на Бејрут; земље Западне Европе: Морају престати напади на трупе УНФИЛ-а

Настављају се сукоби на Блиском истоку. Најмање 30 Палестинаца убијено је у избегличким камповима Нусеират и Џабалија у Гази, међу којима има жена и деце, а више од 18 људи погинуло је у израелским нападима на северу Либана. Израелска војска потврдила је да су четири војника погинула, а 58 је рањено, у нападу Хезболаха дроном на војну базу на северу земље.

Израелски јавни сервис: Нетанјаху забранио ударе на Бејрут; земље Западне Европе: Морају престати напади на трупе УНФИЛ-а Израелски јавни сервис: Нетанјаху забранио ударе на Бејрут; земље Западне Европе: Морају престати напади на трупе УНФИЛ-а

Букте сукоби широм Блиског истока – најмање 20 Палестинаца убијено је у нападима Израела широм Појаса Газе током последња 24 часа, међу којима је и петоро деце у избегличком кампу Џабалија.

Учестале су и акције израелске војске (ИДФ) у Либану, где је у одвојеним офанзивама погинуло више од 30 особа. 

Са друге стране, Хезболах тврди да је у нападу дроном погодио рејон Бинјаминe, у околини логистичког центра израелске војске. Рањено је скоро 70 људи, од којих су неки у критичном стању. 

Мировне снаге Уједињених нација у Либану (УНИФИЛ) тврде да су израелски тенкови провалили капију њихове базе и боравили тамо 45 минута, што је осудила међународна заједница. 

Ипак, премијер Израела не преза од замерки и поставио је својеврсни ултиматум снагама УН, затраживши хитно повлачење УНИФИЛ-а са, како сматра, борбеног подручја на југу Либана.

уторак, 15. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи