Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Број погинулих у израелском нападу на Либан порастао на 492; ИДФ најавио ударе на долину Бека; САД позивају да се избегне свеопшти рат

Сукоб Израела и Хамаса – 353. дан. Израелско ваздухопловство је погодило више од 1.000 циљева Хезболаха, саопштава ИДФ. Од јутрос је у Либану 492 људи убијено у нападима ИДФ-а, а 1.645 је повређено, саопштава Бејрут. Са друге стране, у Израелу медији извештавају да је десетак ракета испаљено ка Израелу. Хезболах тврди да циља војне положаје Израела. САД позивају да се избегне свеопшти рат.

Број погинулих у израелском нападу на Либан порастао на 492; ИДФ најавио ударе на долину Бека; САД позивају да се избегне свеопшти рат Број погинулих у израелском нападу на Либан порастао на 492; ИДФ најавио ударе на долину Бека; САД позивају да се избегне свеопшти рат

У Појасу Газе ситуација не мирује. Две школе у којој се налазе расељени Палестинци, биле су мета израелске војске у последња 24 сата, убијено је 40 Палестинаца – од 7. октобра 41.431.

Нове тензије и на Западној обали, где је израелска војска извршила рацију и затворила Ал Џазирину редакцију у Рамали на 45 дана.

На дипломатском плану, Хамас је наводно одбио најновију америчку понуду за договор о отпуштању талаца и прекиду ватре са Израелом, поручивши да је спреман да разговара само о предлогу који је представио амерички председник Џозеф Бајден 31. маја.

Расте напетост и неизвесност на Блиском истоку после серије експлозија пејџера у Либану.

Хезболах је са либанске територије испалио 85 ракета на северни Израел, док израелске снаге изводе нови талас ваздушних удара на мете Хезболаха у Либану и прете интензивирањем напада.

Председник Израела Исак Херцог наводи да Израел не жели рат са Либаном, тврдећи да су сукоб изазвали ирански посредници у региону, укључујући Хезболах и Хуте из Јемена, као и Хамас у Гази.

Хезболах, са друге стране, поручује да је рат са Израелом ушао у нову фазу, те да је та организација спремна за сваки сценарио, рат или конфронтацију.

Уједијене нације, које су "веома забринуте" због ситуације у Либану, позвале су на "деескалацију" и "максималну уздржаност". 

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи