Читај ми!

Маск назвао аустралијску владу "фашистима" зато што желе да укину дезинформације на мрежама

Аустралијска влада левог центра је предложила закон којим би било спречено ширење дезинформација кажњавањем компанија друштвених медија које то не чине на мрежи. Власник платформе Икс Илон Маск реаговао је увредама на рачун аустралијске владе. Назвао их је "фашистима".

Предложеним законом аустралијске владе платформе би морале да поставе кодексе понашања како би зауставиле ширење лажних вести. Власник платформе Икс Илон Маск, међутим, назвао је данас аустралијску владу левог центра "фашистима" због предложеног закона и казни друштвеним медијима који не спречавају ширење дезинформација на мрежи.

Аустралијска лабуристичка влада јуче је представила закон којим би платформе биле кажњене са до пет одсто свог глобалног прихода због омогућавања ширења дезинформација, преноси Ројтерс.

Портпарол министарке комуникација Мишел Роуланд саопштила је мејлом да компаније које послују у Аустралији морају да поштују њене законе.

"Овај закон побољшава транспарентност и одговорност платформи за кориснике и аустралијски народ", рекла је Роуланд.

Није први пут да Илон Маск и представници аустралијске владе размењују увреде. У претходном сукобу са аустралијском владом, из априла ове године, Икс је пред судом оспоравао налог аустралијског сајбер регулатора за уклањање неких постова о рањавању ножем једног бискупа у Сиднеју, што је навело премијера Ентонија Албанезеа да назове Маска "арогантним милијардером".

Икс је блокирао могућност да аустралијски корисници платформе гледају постове о нападу на бискупа, али је одбио да их уклони на глобалном нивоу са образложењем да правила једне земље не би требало да контролишу интернет. 

петак, 13. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи