Читај ми!

Последице дебате – мали помак за Камалу и "несналажљиви" Трамп

Да се председнички избори у САД одржавају данас, Камала Харис би победила Доналда Трампа. Кандидаткиња демократа има 47 одсто подршке регистрованих бирача, а бивши председник Америке 42 процената, показује испитивање Ројтерса и Ипсоса. То је благо повећање – од један одсто – у односу на анкету од пре две недеље. Између две анализе одржана је једна председничка дебата. Гласачи као победницу расправе у Филаделфији виде Харисову.

Потпредседница Сједињених Држава и актуелна кандидаткиња демократа на предстојећим председничким изборима Камала Харис за проценат је повећала предност у односу на Доналда Трампа и има подршку од 47 одсто углавном регистрованих гласача, наспрам 42 одсто бирача који у овом тренутку подржавају кандидата Републиканске странке.

"Ово померање је последица њихове телевизијске дебате", пише у извештају анкете Ројтерса и Ипсоса

Више од 53 одсто испитаника верује да је Харисова била супериорна у дебати, док за Трампа овако мисли око 23 процента анкетираних.

Такође, више од половине испитаних бирача сматра да Трамп није био сналажљив у дебати, а једна петина да је лошија била представница Демократске странке.

Испитано је 1.690 одраслих Американаца, укључујући 1.405 регистрованих гласача.

До избора у Америци 5. новембра остало је нешто мање од два месеца.

четвртак, 12. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи