Врховни суд Бразила забранио рад платформе Икс

Судија Врховног суда Бразила Александре де Мораес наредио је забрану рада платформе Икс у тој земљи, пошто није именован правни представник за платформу за размену порука у Бразилу.

Платформа Икс је забрањена у Бразилу, одлуком судије Врховног суда те земље Александреа де Мораеса, пошто није именован правни представник за платформу за размену порука, пренео је Ројтерс.

Мораес се већ неколико месеци јавно расправљао са власником Икса Илоном Маском, након што та друштвена мрежа није испунила правне наредбе да блокира поједине налоге који су оптужени да шире лажне вести и говор мржње.

У одлуци суда наводи се да ће казне за појединце и компаније које користе алтернативне начине за приступ платформи Икс ићи и до 50.000 бразилских реала, односно нешто више од 8.000 евра, на дневном нивоу.

Државни регулатор за телекомуникације "Анател" дужан је да одлуку суда спроведе у року од 24 часа.

Раније данас је бразилски председник Лула да Силва поручио да Илон Маск мора поштовати одлуку коју буде донео Врховни суд Бразила.

Илон Маск је у својим објавама на Иксу Мораеса поредио са лордом Волдемором, ликом из серијала о Харију Потеру и називао га диктатором под маском судије.

субота, 31. август 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару