Читај ми!

Ен-Би-Си: Нападач на Трампа дроном осматрао место догађаја сатима пре атентата

Нападач на републиканског председничког кандидата Доналда Трампа дроном је осматрао место где је неколико сати касније покушао да убије бившег америчког председника на митингу у Пенсилванији прошле суботе, рекао је неименовани добро обавештени извор за Ен-Би-Си њуз.

Извор је навео да је снимак сачињен дроном омогућио атентатору Томасу Круксу да боље испланира напад на Трампа.

"Дрон и опрема за дрон нађени су у Круксовом возилу", рекао је виши полицијски инспектор.

Волстрит џорнал је први објавио да је Крукс користио дрон.

Изгледа да је надзор из ваздуха још један у низу безбедносних пропуста који су омогућили нападачу да изврши атентат на Трампа, наводи Ен-Би-Си њуз.

Уобичајено је да Тајна служба забрани дронове у областима које обезбеђује, иако још није јасно да ли је то повезано са скупом у Пенсилванији прошле суботе.

Мотив и даље непознат

Томас Метју Крукс (20) испалио је "више хитаца" у правцу Доналда Трампа на предизборном скупу републиканског кандидата у Батлеру, у Пенсилванији, ранивши бившег председника Сједињених Држава и још две особе, док је један посетилац митинга преминуо убрзо након рањавања.

Мотив за атентат и даље је непознат. 

Атентатор на Доналда Трампа пуцао је са крова објекта који је удаљен око 150 метара од бине на којој је говорио бивши председник САД.

Сведоци тврде да су уочили мушкарца који са пушком пузи по крову и о томе обавестили полицајце који су деловали збуњено. Бивши агенти ФБИ-ја сматрају великим пропустом безбедносних служби да објекат у Трамповој непосредној близини не буде обезбеђен.

Дан након атентата Доналд Трамп је на конвенцији Републиканске странке у Милвокију и формално именован за кандидата те странке на изборима за председника САД. Трамп је раније објавио да је за свог кандидата за потпредседника изабрао сенатора Џејмса Дејвида Венса.

Покренута истрага против Тајне службе

Канцеларија генералног инспектора Одељења за унутрашњу безбедност покренула је три истраге против Тајне службе након пуцњаве, укључујући једну која испитује како је тајна служба обезбедила предизборни скуп републиканског кандидата у Батлеру.

Председавајући Представничког дома Мајк Џонсон такође је обећао истрагу Конгреса, а директорка Тајне службе Кимберли Читл је замољена да се појави пред Надзорним одбором Представничког дома на саслушању у понедељак.

Иначе, само два дана после атентата, богатство Доналда Трампа је порасло за више од милијарду долара, објавио је Форбс.

субота, 20. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару