Читај ми!

Трамп уз Меланију и породицу у Милвокију: Не би требало да сам жив, Бог ме је спасио

Бивши председник САД Доналд Трамп и званично је прихватио номинацију Републиканске странке за председничког кандидата, чиме је завршена Рупубликанска национална конвенција у Милвокију. Победићемо и учинити нашу земљу поново великом, поручио је Трамп, у присуству своје супруге Меланије и других чланова породице на сцени.

Трамп, који је на сцени носио велики бели завој на десном уху, истакао је у говору на конвенцији у Милвокију, који је трајао око сат и по времена, да нема победе "ако се добије само пола Америке".

"Учинимо нашу земљу поново великом. Сваки дан ћу се трудити да поштујем поверење које сте ми указали и никада вас нећу изневерити. Ићи ћемо напред и заједно ћемо победити, победити, победити", нагласио је Трамп.

На сцени су ми се придружили чланови породице, укључујући и његову супругу Меланију, као и његов кандидат за потпредседника Џејмс Дејвид Венс и његова супруга Уша.

"Бог на мојој страни"

Говорећи о нападу који је доживео на скупу у Пенсилванији, Трамп је рекао да не би ни требало да буде на конвенцији у Милвокију али да је, навео је, "Бог био на његовој страни".

"Свуда ми је цурила крв, па ипак на неки начин сам се осећао веома безбедно јер је Бог на мојој страни", поручио је Трамп хиљадама присталица на конвенцији.

Истакао је и да преживео само зато што је померио главу.

"Невероватна ствар је да нисам померио главу у том последњем тренутку, метак атентатора савршено би погодио свој циљ, а мене вечерас не би било. Не бисмо били заједно", рекао је Трамп. 

Бивши председник је поручио да се неслога и поделе у друштву морају залечити.  

"Морамо да делујемо брзо. Као Американце нас веже једна заједничка судбина. Дижемо се заједно или се распадамо", истакао је Трамп.

Минут ћутања за погинулог

Поздравио је и своје присталице који су били очевици атентата на њега и затражио минут ћутања у знак сећања на погинулог бившег ватрогасца Корија Комператореа, који је био у публици на митингу у Пенсилванији, када је пуцано на Трампа. 

Потом је пришао Комператореовој униформи и шлему који су били изложени на бини и пољубио ватрогасни шлем.

Трамп је, такође, обећава да ће окончати међународне кризе – снизити инфлацију, окончати илегалну имиграцију и зауставити ратове за које каже да се никада не би догодили да је био у Белој кући. 

Бивши председник је још једном позвао на помирљив тон, наглашавајући да се не смеју демонизовати разлике и другачије мишљење.

петак, 19. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару