Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Протести против Нетанјахуа у Јерусалиму и Тел Авиву; ИДФ: Одобрен план за офанзиву у Либану

Сукоб Израела и Хамаса – 256. дан. Најмање 17 Палестинаца је погинуло у израелским нападима током ноћи у избегличком кампу Нусеират, у централној Гази. Расту тензије и дуж либанско-израелске границе, а ИДФ наводи да је одобрен план за офанзиву у Либану. Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху уверен је да ће америчко оружје ускоро бити испоручено Израелу. Бела кућа тврди да "нема појма о чему Нетанјаху прича". На протестима у Тел Авиву затражено је ослобађање талаца и смена владе, док се исти скуп одржава и испред Кнесета, у Јерусалиму.

Протести против Нетанјахуа у Јерусалиму и Тел Авиву; ИДФ: Одобрен план за офанзиву у Либану Протести против Нетанјахуа у Јерусалиму и Тел Авиву; ИДФ: Одобрен план за офанзиву у Либану

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху распустио је ратни кабинет оформљен 11. октобра прошле године ради управљања операцијама против милитантних група Хамас и Хезболах.

Лидер странке Национално једниство Бени Ганц је раније ове недеље поднео оставку на место министра у ратном кабинету, након што Нетанјаху није испунио његов захтев да представи јасну стратегију за Појас Газе након окончања рата.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су елиминисале готово половину Хамасових борбених снага у Рафи, убивши најмање 550 наоружаних људи у тој области, док се операција против бораца те палестинске милитантне групе наставља.

Здравствени радници рекли су за Ројтерс да је осам Палестинаца страдало од израелске ватре док су чекали камионе са хумантарном помоћи дуж источног пута у Појасу Газе, који је предвиђен за њихово кретање.

Репортер агенције Асошијетед прес који је био стациониран дуж главне јужне руте у Гази тврди да је видео само осам камиона са хуманитарном помоћи, преноси Ал Џазира.

Од инвазије на Рафу почетком маја, број теретних возила која улазе у јужну Газу опао је за око 70 одсто.

На новим антивладиним демонстрацијама испред Кнесета, окупљени су затражили оставку премијера Бенјамина Нетанјахуа, расписивање ванредних избора и ослобађање талаца из Газе.

среда, 19. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије