Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ погодио 35 циљева широм Газе, у борбама убијен командант Хамаса; Хезболах испалио 50 ракета ка Израелу

Сукоб Израела и Хамаса – 249. дан. Израелска војска (ИДФ) саопштила је да су њене ваздушне снаге погодиле 35 циљева широм Појаса Газе, док је Хамас навео да је један од команданата Мухамед Џабер Абдо убијен на Западној обали у борби са ИДФ-ом. Хезболах је испалио 50 ракета ка Израелу. Амерички државни секретар Ентони Блинкен позвао је Хамас да прихвати израелски предлог о прекиду ватре. Палестинске власти саопштиле су да су од 7. октобра у Гази убијене 37.164 особе.

ИДФ погодио 35 циљева широм Газе, у борбама убијен командант Хамаса; Хезболах испалио 50 ракета ка Израелу ИДФ погодио 35 циљева широм Газе, у борбама убијен командант Хамаса; Хезболах испалио 50 ракета ка Израелу

Амерички државни секретар Ентони Блинкен је у својој осмој посети Блиском истоку од почетка рата у Гази.

Блинкен је на својој првој станици, у Египту, позвао арапске лидере да изврше притисак на Хамас да прихвати предлог о прекиду ватре, који је пре десет дана изнео амерички председник Џо Бајден, како би се окончао осмомесечни рат у Гази.

Бајден је изнео предлог у три фазе о прекиду ватре који предвиђа трајни прекид непријатељстава, ослобађање израелских талаца и палестинских затвореника и обнову Газе.

Реагујући на Блинкенове речи, виши званичник Хамаса Сами Абу Зухри оценио је да амерички државни секретар "пристрасан према Израелу", као и да је његов став права препрека постизању споразума.

У међувремену, Савет безбедности Уједињених нација усвојио је резолуцију коју су сачиниле САД о прекиду ватре између Израела и Хамаса.

Русија је била уздржана, док је преосталих 14 чланова СБ УН гласало "за."

Агенција Уједињених нација за палестинске избеглице (УНРВА) истакла је да је ниво разарања у Гази "неописив", додајући да је у акцијама израелских снага уништено више од половине зграда у тој палестинској енклави.

Хамасове бригаде Касам тврде да су направиле заседу израелским снагама у једној стамбеној згради у Рафи.

Како наводи Ал Џазира, разнели су зграду док су војници ИДФ-а још били унутра. Неколико војника је погинуло, а други су рањени.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?