Читај ми!

Изложба о рату у центру који је основао председник Израела посвећен миру

Изложба међународно признатог фотографа Зива Корена, која подсећа на 7. октобар 2023. године, када су припадници Хамаса на југу Израела убили висе од 1200 и отели 250 људи, постављена је у Перес центру за мир и иновације у Тел Авиву. Центар је основао 9. председник Израела Шимон Перес, добитник Нобелове награде за мир, заступник решења две државе – Израела и Палестине.

Фотографије Зива Корена документи су страдања - од првих сати после напада Хамаса, преко рата у Гази - до последњег ослобађања талаца.

"За осам месеци направио сам више од 300.000 фотографија, да испричам шта је задесило Израел од 7. октобра до данас. И даље има неиспричаних прича рањени на рехабилитацији, породице талаца, јуче сам фотографисао таоце спасене из Газе. То није за сутрашње новине, већ за историју“, објашњава Корен у изјави за РТС.

Перес центар посвећен је иновацијама и о његовом присуству на Експу 2027. у Београду, разговарали су са представницима српског Института за политику и економију југоисточне Европе.

"Имати (центар) Шимона Переса у овом издању у Београду је велика ствар за Балкан. Имати такве иновације и стартапове то ће бити велика инспирација не само за Балкан, не само за Србију већ за целу Европу, и то ће да инспирише многе наше младе људе да иду тим путем и да уче што више", истиче директор Института за политику и економију Југоисточне Европе Зоран Кораћ.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије