Читај ми!

Јоланда Санчез 38. жртва избора у Мексику

Градоначелница западног мексичког града Kотиха, Јоланда Санчез, убијена је у заседи коју су јој поставили наоружани нападачи. Она је 38. жртва изборног процеса у Мексику, најкрвавијих избора у модерној историји те земље.

Јоланда Санчез је у понедељак погођена 19 пута ватреним оружјем у центру Kотиха у мексичкој држави Мичоакан, где је обављала дужност градоначелнице од 2021. године.

Градоначелница и њен телохранитељ, који је такође рањен, преминули су од задобијених повреда у болници, а истрага је у току, преноси Ројтерс.

Санчезова је раније била киднапована од стране организоване криминалне групе, док је била у посети суседној држави Халиско.

Мексико је пре неколико дана добио прву жену председницу – Клаудију Шејнбаум и то у изборима које су обележили насилни напади. Медији су пренели да су то најкрвавији избори у модерној историји те земље.

У рату нарко банди у Мексику је од 2013. године убијено 120.000 људи, док се још 27.000 воде као нестали.

Мексички медији такође наводе да се у тој држави у последње време бележи безмало сто убистава дневно и да је током 2020. године убијено 34.600 људи, те забележено 604 милиона крађа.

 

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије