Читај ми!

К-поп и пропагандни леци послати у балонима из Јужне ка Северној Кореји

Из Јужне Кореје је ка Северној Кореји послато 10 балона са пропагандним лецима против режима у Пјонгјангу, тврде активисти групе грађана Северне Кореје који су побегли из државе. Наводе да су балони носили 200.000 флајера и УСБ меморију са поп музиком која је популарна у Јужној Кореји.

Активисти из групе која окупља грађане Северне Кореје који су пребегли у Јужну Кореју саопштили су да су послали преко границе око 10 великих пластичних балона који носе пропагандне летке против севернокорејског режима.

Шеф групе "Борци за слободну Северну Кореју" Парк Санг Хак рекао је да су балони послати из града Почеона, северно од главног града Јужне Кореје, Сеула, и да се у њима налази 200.000 флајера у којима се критикује севернокорејски режим, као и УСБ меморије са поп музиком, пренео је Јонхап.

Северна Кореја је од прошле седмице послала готово 1.000 балона који су носили смеће у Јужну Кореју, наводећи да је реч о одговору Пјонгјанга на слање пропагандних летака из Јужне Кореје против севернокорејског режима.

Балони су послати преко границе, иако су такви акти забрањени у Јужној Кореји законом који је усвојен за време претходне владе у циљу смањења тензија у пограничним регионима.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије