Договор Владе и синдиката просвете око измена Кривичног законика

Представници Владе постигли су договор са репрезентативним синдикатима просвете о изменама Кривичног законика, које се односе на напад на запослене у образовним установама. У заједничком саопштењу наведен је предлог измена које је дало Министарство правде – за напад на запослене у образовној установи предвиђене су казне затвора од три месеца до осам година, у зависности од тежине нанетих повреда.

Представници Владе Србије, у разговору са представницима репрезентативних синдиката просвете, нагласили су да је ово Влада континуитета и да ће све што је договорено Протоколом Владе Републике Србије и репрезентативних синдиката бити имплементирано, а договорено је да ће током наредног месеца премијер Милош Вучевић одржати састанак са представницима синдиката.

Како се наводи у заједничком саопштењу представника Владе и репрезентативних синдиката у просвети, на састанку је представљен нацрт текста Закона измена и допуна Кривичног законика који се односи на напад на лице запослено у образовној установи, с чиме су се сагласили представници синдиката.

У заједничком саопштењу наведен је и предлог измена које је дало Министарство правде – за напад на запослене у образовној установи предвиђене су казне затвора од три месеца до осам година, у зависности од тежине нанетих повреда.

Ђукић Дејановић: Ради се на смањењу администрације

Такође се наводи да ће Комисија Владе Републике Србије за давање сагласности за ново запошљавање на првој наредној седници дати сагласност за реализацију 7-а фазе запошљавања у просвети.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић информисала је представнике синдиката "да се ради на смањењу администрације у смислу коришћења нових функционалности еДневника" и најавила даљи заједнички рад на изменама и допунама посебних колективних уговора.

Констатовано је да ће Радна група Владе Републике Србије за основно, средње и образовање одраслих наставити рад у континуитету.

Састанку су присустовали министарка просвете Славица Ђукић Дејановић, министарка правде Маја Поповић и шеф кабинета председника Владе Републике Србије Жарко Мићин, као и председници и представници Синдиката радника у просвети Србије, Синдиката образовања Србије, Уније синдиката просветних радника Србије, Гранског синдиката просветних радника Србије "Независност".

понедељак, 24. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару