Читај ми!

Путник преминуо на лету за Сингапур због јаких турбуленција, 30 повређено

Због јаких турбуленција на лету Сингапур ерлајнса из Лондона ка Сингапуру једна особа је погинула, а најмање 30 је повређено. До инцидента је дошло зато што већина путника није била везана сигурносним појасевима. Авион је принудно слетео у Бангкок, где је повређенима указана прва помоћ.

Један путник је погинуо, а најмање 30 људи је повређено када је дошло до јаких турбуленција на лету путничког авиона компаније "Сингапур ерлајнс" из Лондона ка Сингапуру, наводи авио-компанија.

На лету је било 211 путника и 18 чланова посаде, а након потешкоћа је принудно слетео на аеродром "Суварнабхуми" у Бангкоку. 

"Наш приоритет је да свим путницима и посади авиона пружимо сву могућу помоћ. Радимо са локалним властима на Тајланду да би обезбдили неопходну медицинску помоћ", саопштила је авио-компанија, а пише Ројтерс.

Турбуленција и невезан сигурносни појас

Из "Сингапур ерлајнса" нису навели у ком тренутку је дошло до повреда и смрти путника.

Један од сведока каже да су путници који нису били везани сигурносним појасевима, услед турбуленција, ударили у простор за торбе изнад главе, јавља Ројтерс

Око 11 сати после полетања, авион је нагло пао са висине од 11.270 метара на коту од 9.440 метара, пошто је завршио прелет Андаманског мора и приближио се Тајланду.

У саопштењу компаније се на наводи тачан број повређених, али више тајландских медија тврди да их је најмање 30. 

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије