Трамп у предности у пет кључних држава – Бајденом незадовољни млади, Афроамериканци и Латиноамериканци

Ерозија подршке председнику САД Џозефу Бајдену међу младим, афроамеричким и латиноамеричким бирачима – узнемиреним економским (не)приликама и дешавањима у Гази. Истраживања обајављују Њујорк тајмс, колеџ "Сијена" и Филаделфија инквајер који су спровели нови сет анкета.

Доналд Трамп је испред председника Бајдена у пет кључних држава, показује нови сет анкета.

Кључне државе су Мичиген, Аризона, Невада, Џорџија, Пенсилванија и - Висконсин, једини у којем је тренутни председник САД у предности.

Истраживања Њујорк тајмса, колеџа "Сијена" и Филаделфија инквајера показала су да је Трамп био у предности међу сигурним гласачима у директном мечу против Бајдена у пет од шест кључних држава.

Жудња за променама и незадовољство због економских прилика и рата у Гази међу младим, афроамеричким и латиноамеричким гласачима прете да угрозе Баједнову демократску коалицију.

Дешавања од последњег истраживања (ни)су утицала на избор гласача

Истраживања су углавном непромењена од последње серије анкета обављеним у новембру.

Од новембра, америчка берза је порасла 25 одсто, почело је кривично суђење Трампу на Менхетну, а Бајденова кампања је искористила десетине милиона долара за политички маркетинг широм кључних држава.

Анкете дају мало назнака да је било који од ових догађаја помогао Бајдену, оштетио Трампа или умањио незадовољство бирачког тела.

Уместо тога, истраживања су показала да трошкови живота, имиграција, израелски рат у Гази и жеља за променом и даље коче председников положај.

Бајден је имао користи после обрађања о стању Уније које је одржано у марту, ипак наставља да заостаје у просеку националних анкета и анкета у шест кључних држава.

Изборна трка Бајдена и Трампа међу неодлучним гласачима

Трку два кандидата највероватније ће одлучити "неодлучни" гласачи.

Трамп је такође у предности у тих пет држава, али је Бајден боље котиран у Мичигену, мало заостаје у Висконсину и Пенсилванији.

Бајден је победио у свих шест кључних држава 2020. године.

Победе у Пенсилванији, Мичигену и Висконсину биле би му довољне за реизбор, под условом да победи свуда где је победио пре четири године.

Резултати истраживања били су слични и у хипотетичком избору између Бајдена, Трампа и независног кандидата Роберта Ф. Кенедија Млађег, који би, према истраживању, освојио 10 одсто гласова у свакој од држава.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије