Читај ми!

Разорне поплаве у Авганистану - стотине мртвих, више од 1.600 повређених

Услед бујичних поплава које су захватиле више провинција у Авганистану неколико стотина особа је погинуло, саопштавају талибанске власти. Више од 1.600 је повређено, а поједине области су потпуно одсечене. У току операције спасавања.

Најмање 315 особа је погинуло у бујичним поплавама које су захватиле више провинција у Авганистану, а многи се и даље воде као нестали, саопштило је авганистанско Министарство за избеглице.

Портпарол талибанске владе Забихулах Муџахид написао је на мрежи Икс да су у поплавама страдале стотине људи и да је оштећено много стамбених објеката.

У поплавама је повређено и више од 1.600 људи, наводи Кабул, а преноси Ројтерс.

Северна провинција Баглан једна је од најтеже погођених, са највећим бројем жртава и на хиљаде уништених или оштећених кућа. Жртава има и у северној провинцији Такхар, као и у суседном Бадакшану.

Власти су прогласиле ванредну ситуацију након што су јаке кише у петак изазвале бујичне поплаве које су захватиле села и пољопривредно земљиште у неколико провинција. У току је операција потраге и спасавања, а поједине области су потпуно одсечене, пише Гардијан.

Ваздушне снаге су саопштиле да су почеле евакуације након што су се временске прилике побољшале, додајући да је више од стотину повређених људи превезено у болнице.

Почела је и подела хране и лекова становништву на подручјима погођеним поплавама.

Генерални секретар УН Антонио Гутерес изразио је солидарност са народом Авганистана и рекао да УН сарађују са локалним властима на пружању помоћи.

Од половине априла поплаве су однеле стотину живота у 10 авганистанских провинција.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?