Разбијена криминална организација у Шпанији, вођа клана Србин са потернице

Шпанска полиција ухапсила је 11 особа због наводне умешаности у кривична дела незаконитог притвора, насилна пљачка, недозвољеног поседовања оружја, повреда, фалсификовања докумената, трговина дрогом, трговина људима, а међу ухапшенима је и вођа те криминалне организације за којим је Србија расписала међународну потерницу.

Како је објављено на сајту шпанског Министарства унутрашњих послова, хапшења су обављена у покрајинама Малага, Мадрид и Барселона и том приликом заплењена су три комада ватреног оружја, муниција, седам лажних личних докумената, дрон и 16.000 евра у готовини.

Цела акција, током које је извршено седам претреса кућа у регионима Малага, Мадрид и Барселона, снимљена је и објављена на званичном Јутјуб каналу шпанске полиције.

Група је разбијена након што су припадници националне полиције покренули истрагу након напада на кућу ривалске групе у Естепони (покрајина Малага).

Истрага је покренута у јануару када је у болници у Малаги примљено петоро држављана Србије због тешких повреда, а истрага је показала да је дом у коме су живели нападнут ватреним оружјем, а да су они везани, премлаћни и повређени.

С обзиром на озбиљност догађаја и малу сарадњу повређених, затражена је помоћ српских власти ради провере да ли би починиоци могли да буду опасни криминалци.

Истражитељи су од почетка истраге сумњали да би тај напад могао да буде мотивисан обрачуном српских кланова, а након визуелног прегледа куће у којој су се десили догађаји, потврђен је напад и његова озбиљност, а у кући су пронађени обилни трагови крви и остаци копчи.

Прелиминарна истрага је показала да су у сукобу коришћени пиштољи са избрисаним серијским бројем, које су починиоци догађаја приликом бекства оставили у близини места догађаја.

Такође истрага је открила да је напад укључивао педантну претходну припрему која је подсећала на војну тактику, рачунајући чак и на подршку дрона да припреми напад и пази на жртве.

У нападу је учествовало осам особа, од којих је петоро напало кућу, а троје вршило надзор у околини, а откривена је обимна логистика коју су користили у планирању, изнајмљивању до три возила и три куће у којима су боравили претходних дана док су припремали напад.

Након што су идентификовани сви умешани, уз сталну сарадњу са Службом за борбу против организованог криминала Србије, утврђено је да је организатор напада вођа опасне оружане криминалне организације, повезане са трговином дрогом, а да је имао међународну потерницу коју су издале српске власти, којe су га класификовале као "мету велике вредности" и једну од најтраженијих у земљи од 2021., наводи шпанско Министарство.

Након напретка истраге и након што је постало познато да се организација поново преселила у провинцију Малага, организована је полицијска операција за хапшење умешаних, при чему су морали да се ослоне на агенте Групе за специјалне операције и Специјалне оперативне групе за безбедност.

Београдски медији преносе да су у тој акцији ухапшени Слободан Милутиновић Снајпер, који је означен као вођа.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара