Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Преговори о прекиду ватре добили нови замах; Бајден: Нећу се смирити док сви таоци не буду ослобођени

Сукоб Израела и Хамаса – 204. дан. Израел је одговорио на предлог Хамаса о прекиду ватре, после преговора који су, наводе посредници, добили "нови замах". Виоски званичник Хамаса је за либанске медије истакао да су мале шансе да понуда буде прихваћена ако не буде амандмана. Председник САД Џозеф Бајден тврди да се неће смирити док се из хамасовог заробљеништва не пусте сви таоци. Хезболах претњама одговара на претње Израела за нове тензије на Блиском истоку, док су ИДФ гађале мете широм Газе – погинуло је најмање 15 цивила.

Преговори о прекиду ватре добили нови замах; Бајден: Нећу се смирити док сви таоци не буду ослобођени Преговори о прекиду ватре добили нови замах; Бајден: Нећу се смирити док сви таоци не буду ослобођени

Спасилачки тимови који су учествовали у извлачењу тела из масовних гробница у медицинском комплексу у Кан Јунису сумњају да су припадници израелске војске умешани у крађу органа, пренели су палестински медији.

Министарство здравља у Гази саопштило је да је у израелским нападима од 7. октобра убијено најмање 34.356 Палестинаца, док је њих 77.368 повређено.

Хамас је, у међувремену, критиковао позив 17 земаља да се израелски таоци хитно пусте из Газе, истакавши да потписнице нису изнеле нити једно решење за претходно изнете палестинске захтеве.

Нова рунда преговора између израелских и египатских званичника за прекид сукоба између Хамаса и Израела вођена је у Каиру. Саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливан изјавио је да види нови замах у тим разговорима.

Израелски неименовани званичници навели су, међутим, да је Израел јасно поручио египатској делегације да Хамас мора хитно да пусти 33 израелска таоца или ће, у супротном, ИДФ почети копнену операцију у Рафи.

За то време, САД су саопштиле да је америчка војска почела са градњом плутајућег пристаништа на обали Газе, које ће помоћи са испоруком хуманитарне помоћи цивилном становништву.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара