Читај ми!

Колосеум под ракетним нападом, објаве израелског шефа дипломатије узнемириле Италијане

Израелски министар спољних послова Израел Кац објавио је фотографију Колосеума под ракетним нападом усред ноћи, не би ли на тај начин указао италијанским и грађанима западних земаља каква претња долази из Техерана. Његов италијански колега Антонио Тајани, међутим, негодовао је због те објаве, истакавши да је потребно спречити ширење панике. Италијанска штампа, такође, оценила је објаву Каца као узнемирујућу.

Напад Ирана на Израел је само предигра за оно што читав свет може да очекује од иранског режима ако га не буде зауставио на време, поручио је Кац у јучерашњој објави на друштвеној мрежи Икс.

"Свет треба да дефинише ИРГЦ (Иранску револуционарну гарду) као терористичку организацију и санкционише ирански балистички програм, пре него што буде касно", навео је Кац у објави, коју су пренели сви италијански медији.

Израелски шеф дипломатије је, истовремено, објавио и видео-снимак, монтажу, на ком је приказан с једне стране, миран живот у Паризу где грађани једу кроасане и пију кафу са погледом на Ајфелов торањ, а с друге стране и шта ће, према његовом мишљењу, ускоро уследити ако се Иран не заустави.

Видео-снимак је објављен на енглеском, француском и хебрејском језику, а уз њега су "таговани" (означени) министри спољних послова Италије, Француске, Велике Британије, Немачке и САД.

Одјеци у Италији

Италијански министар иностраних послова Антонио Тајани се, међутим, успротивио овим објавама и претећим фото-монтажама свог израелског колеге.

"Мислим да не постоји претња иранског напада на Запад. Јасно је да њихов режим прави велике грешке, попут слања дронова Русији и Хезболаху. Потребно је, ипак, спречавати ширење панике, иако смо пријатељи Израела и његово право на постојање не може да буде предмет дискусије", написао је Тајани на друштвеној мрежи Икс.

Италијанска штампа је објаве израелског министра спољних послова Каца назвала узнемирујућим.

Медији су навели да су објаве изазвале запрепашћење Италијана, посебно због фотографије Колосеума ка коме се креће шест ракета које је лансирао Техеран уз реченице: "Иранске ракете: стижу у град, близу тебе" и "Зауставите Иран пре него што буде прекасно".

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво