Читај ми!

Број погинулих у земљотресу на Тајвану повећао се на 12, више од 400 људи одсечено због одрона

Киша која непрестано пада отежава потрагу за несталима и зарбољенима после снажног земљотреса који је погодио Тајван. Број погинулих повећао се на 12, док је у току потрага за 18 особа. Више од 400 гостију хотела у оквиру националног парка Тарако и даље је одсечено због клизишта и одрона на локалним путевима.

Број погинулих у земљотресу на Тајвану повећао се на 12, док се наставља потрага за још 18 особа иако постоји претња од нових клизишта и одрона.

"Киша која непрестано пада повећава ризик од нових одрона и клизишта и они су нам тренутно највећи изазови. Не знамо колико дуго ће још бити падавина, па не можемо ни да тврдимо колико ће нам дана бити потребно за евакуацију и проналазак свих несталих", саопштиле су локалне власти.

Земљотрес јачине 7,2 степени Рихтерове скале погодио је у среду област Хуалијен на истоку острва.

Потрес је изазвао клизишта, 26 зграда се срушило, путеви су оштећени, а неки делови Тајвана су привремено остали без струје.

Подручје је у наредним сатима погодило још најмање 50 накнадних потреса, уз велики број одрона, због чега су блокирани локални путеви у оквиру националног парка Тарако. 

Више од 400 гостију локалног хотела у оквиру националног парка и даље не може да напусти подручје око комплекса, али су спасилачке службе навеле да су сви добро и на сигурном. Хеликоптерима су испоручене додатне залихе хране и воде.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво