Читај ми!

Један од оптужених за напад у Москви уложио жалбу на одређивање притвора

Аминчон Исломов, један од осам осумњичених ухапшених због сумње да су умешани у напад на концертну дворану у Москви прошле недеље, уложио је жалбу на истражни притвор, пренеле су РИА Новости.

Басмански суд у Москви примио је жалбу одбране на одређивање притвора Аминчону Исломову, једном од оптужених за терористички напад у "Крокус сити холу", јавиле су РИА Новости, преноси Ројтерс.

Исломов, родом из Таџикистана, осумњичен је за помагање четворици држављана Таџикистана у терористичком нападу у дворани "Крокус сити" у Подмосковљу када су убијене најмање 143 особе.

Према судским списима, одбрана других оптужених у случају терористичког напада у Подмосковљу још није уложила жалбе на њихово хапшење.

Басмански суд у Москви 25. марта je наложио хапшење Аминчона и Диловара Исломова, као и Исроила Исломова. 

На основу информација које је навео суд, неки оптужени су међусобно повезани, Аминчон и Диловар Исломов су браћа, имају исто средње име – Исроилович, односно Исроил Исломов је њихов отац, наглашава агенција Интерфакс.

Сва тројица оптужених се, према судском спису, терете да су извршили терористички напад који је за последицу имао смрт више особа, као део организоване групе. Аминчон Исломов на суду се изјаснио као невин.

Према наводима истраге, Шамсидин Фаридуни, регрутовао је Аминчона Исломова за терористички напад најкасније у јануару, а Диловара Исломова најкасније до 11. марта 2024. године.

Како се наводи у медијима, Диловар Исломов је бивши власник аутомобила који су користили терористи.

Једанаест ухапшених, укључујући четворицу директних извршилаца терете се за терористички напад у Подмосковљу.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво