Читај ми!

Суд смањио Трампу суму коју треба да плати, бивши председник САД ће поштовати одлуку

Суд у Њујорку смањио је суму коју треба да плати бивши председник Сједињених Држава Доналд Трамп – са 464 милиона долара на 175 милиона долара за жалбу на пресуду за превару. Трампу је дато десет дана да изврши исплату, а бивши председник најављује да ће одлуку поштовати. Суђење у оквиру кривичног поступка које се против Трампа води због наводног прикривања сексуалног скандала почеће 15. априла.

Апелациони суд у Њујорку дао је бившем председнику САД Доналду Трампу још десет дана да плати 175 милиона долара за жалбу на пресуду за превару.

Суд је тиме смањио суму коју Трамп треба да плати са 464 милиона долара, преноси Си-Ен-Ен.

Уколико не буде уплатио суму која му је одређена, њујоршке власти би могле да заплене неке његове некретнине.

Прошлог месеца, судија Артур Енгорон пресудио је да су Трамп и његова компанија незаконито преувеличавали вредност свог богатства и манипулисали вредношћу имовине како би добили повољне кредите од банака и повољне услове од осигуравајућих компанија.

Доналд Трамп најавио је да ће поштовати одлуку Апелационог суда у Њујорку.

"Ми ћемо се придржавати одлуке Апелационог суда и уплатићемо суму која је одређена", написао је Трамп на својој друштвеној мрежи TruthSocial.

Реагујући на данашњу пресуду Апелационог суда, Трамп је да је у Њујорку "веома лоша ситуација" када је реч о владавини права.

"Ово је конфронтација судије и оних који владају, изнад њега. Ово је пети пут у овом случају да је оборена пресуда судије Енгорона. Његов кредибилитет је уништен", поручио је Трамп.

Још једно суђење почиње 15. априла

Истовремено, суд на Менхетну одлучио је да ће суђење у оквиру кривичног поступка које се против Трампа води због наводног прикривања сексуалног скандала почети 15. априла.

Тако су одбачени покушаји Трампових адвоката да додатно одложе почетак поступка.

Судија Хуан Мерчан није прихватио аргументе адвоката бившег председника који су истакли да је одлагање потребно због нових докумената која су откривена у истрази, уз образложење да нова документа нису релевантна за случај, преноси Њујорк тајмс.

"Овај суд сматра да заиста нема нових значајних чињеница", рекао је Мерчан.

Тужиоци у овом случају тврде да је Трамп наложио свом бившем адвокату Мајклу Коену да тајно плати порно звезди Сторми Данијелс 130.000 долара да би у периоду уочи председничких избора 2016. године ћутала о њиховој наводној сексуалној афери, а потом је, како тврде, захтевао од Коена да новац дат бившој порно звезди укњижи као легални правни трошак.

Бивши амерички председник се раније изјаснио да није крив по 34 тачке оптужнице за фалсификовање пословне евиденције.

Трамп је највероватнији кандидат републиканаца на председничким изборима у новембру, али се суочава са финансијским проблемима, јер у кампањи прикупља средства.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво