Читај ми!

РТС у Русији – незванични резултати избора вечерас, Наваљна позива бираче да пониште гласачки листић

Грађани Русије још данас гласају на председничким изборима. Први незванични резултати биће вечерас, а очекује се да ће апсолутну већину гласова имати Владимир Путин. Излазност је јутрос преко 67 одсто, саопштила је Централна изборна комисија. Супруга преминулог опозиционара Алексеја Наваљној, Јулија, позвала је грађане да искажу миран протест, поништавањем гласачког листића.

Централна изборна комисија сутра ујутру на конференцији за новинаре саопштиће прве прелиминарне резултате председничких избора у Русији. Очекује се да ће апсолутни победник избора бити актуелни председник Владимир Путин.

Први незванични резултати биће познати вечерас око 21 час по московском времену, што је око 19 часова у Србији, јавља репортерка РТС-а из Москве.

Према истраживањима која су претходила изборима, преосталој тројици кандидата је давано највише осам одсто, док је очекивана излазност била на око 80 одсто.

Изборна комисија је навела да је излазност до овог јутра преко 67 одсто. Излазност је била велика у појединим регионима, попут Туве, где се бележи преко 80 одсто на крају другог дана.

Гласање уз палачинке

Грађани Русије су претходних дана позивани да изађу на гласање, а на неким бирачким местима, посебно у удаљеним крајевима земље, испред бирачких места присутни су и фолклорни ансамбли, а деле се палачинке. Празник Масленица завршава се ове седмице, а прате га палачинке и бројне свечаности широм Русије. 

Током прва два дана гласања били су забележени инциденти, попут покушаја паљења гласачке кутије, убацивање боје, хакерских напада, а и данас је било покушаја ометања гласање.

У Белгороској области било је покуштаја упада, а огласиле су се сирене за ваздушну опасност.

Наваљна позвала грађане да искажу протест

Супруга преминулог опозиционара Јулија Наваљна позвала је Русе да искажу протест актуелној власти, тако што ће око 12 часова изаћи на биралишта, стати у ред, исписати име њеног супруга на листића или неће гласати.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара