Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Хамас предлoжио две фазе ослобађања талаца; Нетанјаху одбацио предлог, Блинкен тврди да се још преговара

Рат Израела и Хамаса – 161. дан. Израелске одбрамбене снаге демантовале су извештаје палестинских медија да су отвориле ватру на Палестинце који су чекали на хуманитарну помоћ у граду Гази, убивши најмање 29 особа. Хамас је медијаторима представио предлог за примирје, који у првој фази предвиђа пуштање израелских талаца – жена, деце, старијих и болесних, у замену за од 700 до 1.000 Палестинаца из израелских затвора, јавља Ројтерс. Канцеларија израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа саопштила је да се Хамас "и даље држи нереалних захтева". Војска САД уништила девет пројектила и два дрона Хута у Јемену.

Хамас предлoжио две фазе ослобађања талаца; Нетанјаху одбацио предлог, Блинкен тврди да се још преговара Хамас предлoжио две фазе ослобађања талаца; Нетанјаху одбацио предлог, Блинкен тврди да се још преговара

Министарство здравља у Гази, које воде Хамас, пријавило је да је најмање 31.341 Палестинац убијен од 7. октобра у израелских нападима на палестинску енклаву. 

Палестинско министарство, такође, навело је да је у два одвојена израелска напада убијено најмање 29 Палестинаца, који су чекали у реду за хуманитарну помоћ.

Шеф ЕУ за хуманитарну помоћ Јанез Ленарчич, истовремено, упозорио је да већ постоје "џепови глади" у Гази, те да се стварају нови, као и да је потребно да Израел отвори више путева за испоруку помоћи.

Високи представник ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је хуманитарна криза у палестинској енклави дело људи, а не природе.

У међувремену, председник Палестинске управе Махмуд Абас именовао је Мухамеда Мустафу, председника палестинског инвестиционог фонда, за премијера и задужио га да формира нову владу.

Амерички сенатор Чак Шумер изјавио је да Израел треба да распише нове изборе, али и да Абас треба да поднесе оставку.

Странка "Ликуд" премијера Бенјамина Нетанјахуа, међутим, одговорила је Шумеру да је Израел независна и демократска земља, а не "банана држава", док је Бела кућа навела да су Шумерови ставови искључиво његови, а не администрације председника Џозефа Бајдена.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара