У Валенсији ухапшено 17 припадника "балканског картела", заплењено 820 килограма кокаина

Шпанска полиција запленила је у Валенсији више од 820 килограма кокаина и ухапсила 17 људи, укључујући и вођу групе. Шпански медији преносе да је реч о припадницима "балканског картела" који имају контакте у Латинској Америци, Европи и Дубаију.

У осам одвојених акција, осим кокаина, шпанска полиција је запленила и 226.500 евра, три ГПС уређаја за праћење, 13 возила и бројне друге доказе, наводи се у саопштењу.

Додају да је организована криминална група, пореклом из Албаније, користила ауто-перионицу као базу у којој су припадници групе добијали задатке и инструкције.

Група је, како наводе из полиције, наводно повезана са међународним кријумчарењем кокаина на истоку Шпаније и једна је од највећих и најактивнијих у земљи.

Додају да је полиција сазнала за групу током 2023. године, када су откривени случајеви кријумчарења велике количине кокаина и прања новца.

Припадници "балканског картела" ухапшени су прошле године у оквиру међународне акције и у Србији. Против 20 припадника те групе, који су ухапшени у мају 2023, подигнута је оптужница у новембру због сумње да су учествовали у међународној трговини седам тона кокаина.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво