Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Нови израелски напад на камп Нусеират, најмање 12 погинулих; Хути: Наставићемо са нападима у Црвеном мору

Рат Израела и Хамаса – 132. дан. Нови израелски напад на камп Нусеират, најмање 12 погинулих, на десетине рањених, јављају палестински медији. Израелска војска ушла је у болницу Насер у граду Кан Јунис у јужној Гази. Портпарол ИДФ-а Данијел Хагари каже да имају "веродостојне обавештајне податке" да је Хамас у тој болници држао таоце и да се можда неко од талаца још увек налази унутра. Портпарол палестинског Министарства здравља у Гази Ашраф ел Кидра је те израелске тврдње, назвао лажним. Вашингтон пост преноси да САД и блискоисточни партнери припремају детаљан план за свеобухватни мировни споразум. Канцеларија израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа одбацује такво решење.

Нови израелски напад на камп Нусеират, најмање 12 погинулих; Хути:  Наставићемо са нападима у Црвеном мору Нови израелски напад на камп Нусеират, најмање 12 погинулих; Хути: Наставићемо са нападима у Црвеном мору

Почела је евакуација расељених Палестинаца из болнице Насер у Кан Јунису, где се воде жестоке борбе између израелских снага и припадника Хамаса. Настављена је и размена ватре између Израела и Хезболаха.

Израелске одбрамбене снаге навеле су да је либански Хезболах током јучерашњег дана испалио 11 ракета, те да је том приликом страдала жена на северу Израела, али да су израелске снаге узвратиле "опсежним" нападом на Либан.

Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху, истовремено, рекао је да ће његова земља наставити са офанзивом на Хамас у Рафи, након што цивили напусте то подручје на југу Газе.

Израел је, такође, одобрио коришћење сателитског интернета "Старлинк" Илона Маска у палестинској енклави, што је поздравио и сâм амерички милијардер.

Француски председник Емануел Макрон, међутим, у телефонском разговору са Нетанјахуом изразио је своје чврсто противљење могућој израелској офанзиви у Рафи, док је Светска здравствена организација навела да би напад изазвао "несагледиву катастрофу".

За то време, породица изралеских талаца, које је Хамас заробио у Гази, и званично су поднеле Међународном кривичном суду (МКС) у Хагу тужбу за ратне злочине против те палестинске групе.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара