Индијски пољопривредници кренули ка Њу Делхију – полиција сузавцем и барикадама покушава да спречи окупљање

Хиљаде индијских пољопривредника упутили су се на тракторима и камионима ка Њу Делхију, како би изразили незадовољство због цене усева. Полиција је употребила сузавац да би спречила окупљање, барикаде су постављене на улазним тачкама у индијску престоницу, а комуникационе мреже су прекинуте.

Индијски пољопривредници кренули ка Њу Делхију – полиција сузавцем и барикадама покушава да спречи окупљање Индијски пољопривредници кренули ка Њу Делхију – полиција сузавцем и барикадама покушава да спречи окупљање

Фармери су најавили протестну шетњу до Њу Делхија, након што у преговорима са владом нису успели да постигну напредак у решавању спорних питања која укључују и више откупне цене које су им обећане током протеста 2021. године.

Индијска полиција је из дрона бацила сузавац на пољопривреднике који на тракторима и камионима протестују на једној од граничних тачака у северној држави Харијана, на путу који води ка Њу Делхију.   

Снаге безбедности су, истовремено, баријерама од огромних металних контејнера, бодљикаве жице, шиљака и бетонских блокова блокирале више улазних тачака у Њу Делхи. 

Влада је, претходно, забранила велика окупљања у престоници и укинула интернет услуге у неким окрузима суседне државе Харијана да би спречила комуникацију међу демонстрантима.

Демонстрације су уследиле више од две године након што је премијер Нарендра Моди повукао спорне законе о пољопривреди који су покренули раније протесте на којима су десетине хиљада фармера камповале око Њу Делхија током оштре зиме и епидемије.

Марш пољопривредника је последњи у низу таквих протеста који трају више од две године, а у њему учествује део фармера из неколико држава на северу земље.

Разговори између синдикалних лидера и владе 12. фебруара нису дали резултате, а пољопривредници су рекли да влада одуговлачи са испуњавањем њихових захтева.

Министар пољопривреде Арјун Мунда изјавио је након преговора да су поједина питања решена, али да је потребно још разговора.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво