Трамп: Врло брзо ћу решити рат Русије и Украјине, познајем и Путина и Зеленског

После победе у Ајови на републиканским унутарстраначким изборима за председничког кандидата, Доналд Трамп је рекао да Русија никад не би напала Украјину да је он био на месту председника.

Доналд Трамп је присталицама у Ајови обећао да ће "врло брзо решити ту ситуацију" ако буде поново изабран на председничким изборима у САД, заказаним за 5. новембар 2024, напомињући да веома добро познаје и руског председника Владимира Путина и украјинског лидера Володимира Зеленског.

"Русија никада не би напала Украјину, Путин и ја се одлично слажемо. Ситуација у Украјини је страшна и планирамо да је решимо веома брзо. Веома добро познајем председника Путина, веома добро познајем Зеленског, могу да разговарам са њима и решићемо овај проблем веома брзо“, поручио је Трамп у говору након победе на унутарстраначким изборима Републиканске партије у Ајови, преноси Скај њуз.

Навео и да "Израел никада не би био нападнут" да је он председник и поново изнео тврдњу да су последњи амерички избори покрадени.

Такође је обећао да ће зауставити "инвазију" миграната на америчкој граници са Мексиком.

Некадашњи амерички председник је обећао да ће "исправити свет" ако буде поново изабран, поручивши да глобални "смрт и уништење" никада нису били овакви.

Ем-Ес-Ен-Би-Си одбио да пренесе Трампов говор

Америчка водитељка Рејчел Медоу саопштила је гледаоцима да Ем-Ес-Ен-Би-Си (MSNBC) неће емитовати говор Доналда Трампа након његове убедљиве победе на унутарстраначким изборима у Ајови, рекавши да та телевизијска мрежа не може да емитује "лажи".

Рејчел Медоу је казала да је победник кокуса у Ајови управо почео да држи свој победнички говор. "Пратићемо то и обавестићемо вас да ли има неких новости, да ли има нечег значајног, суштинског или важног", рекла је она.

Како је истакла, Ем-Ес-Ен-Би-Си и друге медијске куће заинтересоване су "само за истину".

"Постоји разлог што смо ми и друге медијске куће генерално престале да дајемо нефилтрирану, живу платформу за коментаре бившег председника Трампа. То није из ината, то није одлука у којој уживамо, то је одлука коју редовно преиспитујемо. И, искрено, искрено, то није лака одлука", рекла је водитељка.

Додала је да емитовање Трампових "неистинитих" изјава уживо на телевизији штети бренду Ем-Ес-Ен-Би-Сија.

У америчкој савезној држави Ајови синоћ су одржани први унутарстраначки избори за председничког кандидата Републиканске странке на којима је за Трампа гласало више од 50 одсто бирача, док је другопласирани Рон Десантис добио подршку 21,2 одсто републиканаца, а Ники Хејли око 19 одсто.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару