ИЗ ЧАСА У ЧАС

Синхронизовани напади у израелском граду Ранани; Хамас: Судбина троје заробљеника биће откривена вечерас

Сукоб Израела и Хамаса – 101. дан. Израелска војска саопштила је да шири офанзиву против Хамаса. Тврде да је "интензивна фаза" копнене офанзиве на северу Газе завршена, те да ће ускоро бити завршена и око града Кан Јуниса на југу Појаса Газе. Главне операције су има сада кажу у централној Гази. Хамас је објавио да ће вечерас открити судбину троје заробљеника. У израелском граду Ранани, у три синхронизована напада, једна особа је убијена а најмање 17 повређено. Од 7. октобра у Гази је убијено 24.100 Палестинаца, а повређена су 60.834, саопштило је Министарство здравља Газе.

Синхронизовани напади у израелском граду Ранани; Хамас: Судбина троје заробљеника биће откривена вечерас Синхронизовани напади у израелском граду Ранани; Хамас: Судбина троје заробљеника биће откривена вечерас

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) настављају са операцијама у Појасу Газе. Делују у свим деловима енклаве, са копна, мора и из ваздуха, а главне операције су сада на југу, где је скоро два милиона људи привремено смештено, након почетне фазе усредсређене на чишћење северног дела Појаса Газе укључујући и град Газу.

Тврде да су у Кан Јунису током протеклог дана убиле пет оперативаца Хамаса, док су на северу Газе убијана још четворица.

Огласио се и Хамас који је саопштио да је да су "многи" израелски таоци држани у Појасу Газе вероватно убијени и окривио Израел за њихову судбину.

Број убијених Палестинаца у израелским ваздушним нападима на Појас Газе попео се на 23.968, саопштило је Министарство здравља Газе.

Како је навело, у нападима је рањено њих 60.317.

Реаговао је портпарол Савета за националну безбедност Беле куће Џон Кирби и саопштио да су САД "интензивно" разговарале са Израелом о преласку на операције "нижег интензитета" у Гази.

Огласио се и лидер Хезболаха Хасан Насрала, који је поручио да ће наставити са сукобима са израелским снагама на граници са Либаном до краја израелске офанзиве у Гази, док су Хути запретили да ће наставити са нападима у Црвеном мору све док не престану напади на Газу.

Хиљаде грађана широм Лондона, Париза и Берлина се окупило како би пружили подршку Израелу и захтевали пуштање на слободу талаца који се налазе у Појасу Газе.

Више од 50 земаља изразило подршку тужби против Израела.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару