Читај ми!

Откривено 7,5 тона кокаина у смрзнутој туњевини у Шпанији – ухапшено 20 осумњичених са Балкана

Шпанска полиција саопштила је да је запленила 7,5 тона кокаина из Јужне Америке у северозападној луци у Вигу, скривеног у смрзнутој туњевини. Дрога је требало да буде дистрибуирана широм Европе, наводи полиција.

У акцији шпанске полиције ухапшено је и 20 особа који припадају двема организацијама са Балкана што је, наводи се у саопштењу, ''велики ударац'' једној од најснажнијих дистрибутивнијих мрежа у Европи, преноси Ројтерс.

Полиција наводи да је то највећа количина која је икад заплењена у Галицији, атлантском региону Шпаније који су кријумчари деценијама уназад користили за дистрибуирање дроге у Европу.

Кријумчарска мрежа основала је компанију за увоз и трговину смрзнутом робом из разних делова света, те за улагање у некретнине, а користила је фирму и као параван за шверц дроге.

Шпанска полиција је током вишемесечног надзора компаније утврдила да фирма прикрива умешаност у кријумчарење дроге слањем великог броја контејнера са ознакама разних компанија из целог света у друге луке на Иберијском полуострву.

Полиција је запленила и 3,5 тона кокаина скривеног у транспортним контејнерима у луци у Валенсији.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије