Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Ухапшено 500 припадника Хамаса и Исламског џихада у Гази; Вашингтон пост: Израел користио бели фосфор у Либану

Сукоб Израела и Хамаса – 66. дан. ИДФ je саопштио да су за 24 сата убијене десетине милитаната Хамаса. Палестинско друштво Црвеног полумесеца објавило је на друштвеним мрежама да се борбе воде у близини болнице Ел Амал у Кан Јунису, на југу Појаса Газе. Шефица дипломатије Немачке Аналена Бербок каже да Берлин очекује од Израела да прилагоди своју војну стратегију. Од почетка сукоба у Гази убијено 18.205 људи, док је погинуло 425 израелских војника.

ИДФ: Ухапшено 500 припадника Хамаса и Исламског џихада у Гази; Вашингтон пост: Израел користио бели фосфор у Либану ИДФ: Ухапшено 500 припадника Хамаса и Исламског џихада у Гази; Вашингтон пост: Израел користио бели фосфор у Либану

Израел је погодио још 250 циљева на југу Појаса Газе. Тел Авив поручује да је од 7. октобра убијено најмање седам хиљада палестинских милитаната и да су им потребна још два месеца за потпуну елиминацију Хамаса.

Премијер Бенјамин Нетанјаху тврди да се у протеклих неколико дана "десетине Хамасових терориста" предало израелским снагама, што, како је оценио, представља "почетак краја Хамаса".

Портпарол ИДФ-a контраадмирал Данијел Хагари каже да је израелска војска открила велику мрежу тунела у граду Гази, испод такозваног Палестинског трга.

Руски председник Владимир Путин је током телефонског разговора са Нетанјахуом рекао да је Москва спремна да пружи сву могућу помоћ за ублажавање патње цивила и деескалацију сукоба.

Истовремено, Нетанјаху је критиковао сарадњу Русије и Ирана, али и захвалио на напорима да се ослободи Израелац са руским држављaнством.

Израел наводи да је од 7. октобра погинуло 425 војника, а рањено око 1.600. Палестинске власти наводе да је у Гази страдало 18.000 и повређено скоро 50.000. Од њих су 45 одсто деца.

Становници Кан Јуниса напуштају и то место, јер се воде борбе "од куће до куће".

Палестински званичници оптужују Израел да бомбардује делове Газе, где је цивилима саветовано да беже.

Светски програм Уједињених нација за храну упозорава да половина становништва у Појасу Газе гладује, а да у неким деловима те енклаве, деветоро од десеторо људи нема ниједан оброк дневно.

У болнице на југу енклаве стижу жртве израелског бомбардовања, где нема довољно кревета за све повређене.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару