Читај ми!

Драма у Северном мору - гори теретни брод са 3.000 аутомобила, једна особа страдала, 16 повређених

Једна особа је страдала, а 16 је је повређено у пожару који је избио на теретном броду "Fremantle Highway", северно од холандских Западно-фризијских острва. Евакуисана су 23 члана посаде.

У тренутку избијања пожара на теретном броду "Fremantle Highway" била су 23 члана посаде. 

Холандска обалска стража саопштила је да је посада на броду под панамском заставом, сама покушала да угаси пожар, али није успела јер се ватра ширила веома брзо и на крају је брод морао да буде евакуисан. Седам чланова посаде скочило је преко палубе, а остале су искрцали хеликоптери обалске страже.

"Посада је сама покушала да угаси пожар, али није успела. Једна особа је погинула, а неколико је повређено. Сви чланови посаде евакуисани су у оближњу холандску луку",  наводи се у саопштењу холандске обалске страже.

Шеснаест чланова посаде пребачено је у болницу због респираторних проблема. Нико од њих није у животној опасности.

Сумња се да је узрок пожара на теретном броду "Fremantle Highway", био један од електричних аутомобила који се запалио, саопштио је портпарол обалске страже.

Теретни брод је превозио 2.857 аутомобила из Немачке у Египат, од којих - 25 електричних. 

"То је веома велики пожар са пуно дима. Била је веома озбиљна ситуација на броду. Капетан одлучује да ли ће се евакуисати или не. У једном тренутку ситуација је била толико страшна да је одлучено да се скочи са пловила. У води су биле спасилачке јединице које су извукле чланове посаде", наводи холандски Телеграф.

Брод и даље гори на око 50 километара северно од холандског острва Амеланд.

Портпарол обалске страже наводи да је тешко ставити ватру под контролу на мору и то поготово што нико не може да се укрца на брод да га гаси.

"Ако на брод уђе много воде биће га тешко сачувати", рекао је портпарол и додао да гашење електричних аутомобила није лако и да се улажу напори да се пожар донекле стави под контролу.

Хитне службе су и даље присутне у његовој близини.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се