Председник Емирата именовао најстаријег сина за престолонаследника Абу Дабија

Председник Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) шеик Мухамед бин Зајед ел Нахјан именовао је свог најстаријег сина шеика Халеда за престолонаследника Абу Дабија и своју браћу на највише положаје у земљи, јавили су државни медији.

Шеик Мухамед бин Зајед ел Нахјан, који је постао председник и владар Абу Дабија прошле године, именовао је свог брата шеика Мансура за потпредседника УАЕ.

Он је именовао своју другу браћу, шеика Тахнуна бин Зајед ел Нахјана, саветника за националну безбедност УАЕ који контролише велико пословно царство и Хазу бин Заједа ел Нахјана за заменике владара Абу Дабија.

Ројтерс наводи да се ова земља са мање од 10 милиона становника поноси својом политичком и економском стабилношћу, има један од највиших прихода по глави становника на свету и дом је милионима радника из иностранства који чине већину радне снаге.

Емирати су 2020. нормализовали односе са Израелом у првом од такозваних Абрахамових споразума, а затим са Бахреином, Мароком и Суданом.

Посебним декретом, шеик Мохамед је именовао шеика Халеда за шефа извршног већа Абу Дабија.

Раније овог месеца, шеик Тахнун је именован за председника Управе за инвестиције Абу Дабија, док је шеик Мансур именован за председника Мубадале, другог највећег државног фонда Абу Дабија.

среда, 31. мај 2023.
19° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено