Демонстранти се везали за капију Кнесета

Група од петнаестак демонстраната везала се јутрос за капију Кнесета у Јерусалиму, у знак протеста против владине политике.

Демонстранти се везали за капију Кнесета Демонстранти се везали за капију Кнесета

Петоро демонстраната је приведено и биће испитано, јавили су хебрејски медији.

"Уместо решавања стамбене кризе, борбе са трошковима живота и обнављања образовног система – чланови коалиције изводе режимски удар, формирају опасне милиције насилника, осуђују законе који би заштитили жене и намерно нас све воде у грађански рат из личних интереса“, навели су демонстранти.

У Израелу се против реформе правосуђа протестује од почетка јануара, а масовно после смене министра одбране Јова Галанта, који је тражио да се усвајање спорног закона одложи. Та реформа би уклонила једну од последњих кочница које је правосуђе у Израелу наметало извршној власти.

Бенјамин Нетанјаху је објавио да до лета одлаже реформу правосуђа, а у току су разговори представника владајуће коалиције и опозиционих партија. 

Како медији наводе, израелски премијер је толико загризао за реформу правосуђа, јер би се тиме уклонила могућност да се он кривично гони због читавог низа корупционашких афера у које је он наводно умешан.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво