Северна Кореја тестирала балистичку ракету уочи самита Јужне Кореје и Јапана

Северна Кореја извршила је пробно лансирање балистичког ракетног пројектила који је пао у море између Корејског полуострва и Јапана, саопштила је војска Јужне Кореје, само неколико сати пре него што ће јужнокорејски председник Јун Сук Јул отпутовати у Токио на састанак са државним врхом Јапана.

Северна Кореја тестирала балистичку ракету уочи самита Јужне Кореје и Јапана Северна Кореја тестирала балистичку ракету уочи самита Јужне Кореје и Јапана

Током заједничких војних вежби Јужне Кореје и САД, које је Северна Кореја осудила као непријатељске активности, Пјонгјанг је скоро свакодневно вршио тестирања својих балистичких ракета, наводи Ројтерс.

У саопштењу Здруженог генералштаба јужнокорејских оружаних снага наводи се да је Северна Кореја лансирала најмање једну непознату врсту балистичке ракете са локације на својој источној обали.

Јужнокорејски председник Јун Сук Јул у посети је Јапану где ће се сусрести са премијером Фумио Кишидом у оквиру заједничких напора за превазилажење историјских, политичких и економских спорова, али и са циљем да се успостави боља сарадња у суочавању са Северном Корејом и другим изазовима, додаје Ројтерс.

То је прва посета Јапану једног јужнокорејског председника у последњих 12 година.

Јун Сук Јул жели да искористи посету Токију како би пронашао заједнички језик с Јапаном у време појачаних напетости у региону, преноси Ројтерс.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи