Читај ми!

Гуру Опре Винфри први изазов за Бајдена, Меријен Вилијамсон у председничкој трци

Ауторка књига о самопомоћи и мотивациони говорник Меријен Вилијамсон званично је објавила кандидатуру за председничке изборе у САД 2024. године, чиме је постала први конкурент председнику Џозефу Бајдену из редова његове странке. Вилијамсова је и "гуру" водитељке Опре Винфри.

Објава кандидатуре Меријен Вилијамсон, први изазов је унутар Демократске странке за актуелног председника Џозефа Бајдена, који је најавио да намерава да се поново кандидује, али се чека да то званично објави. После неуспеха 2020. године, ово ће бити њен други покушај да се домогне Беле куће. 

Приликом званичне објаве кандидатуре, у говору који је трајао око 20 минута, Вилијамсонова је истакла социјалне и економске проблеме, као и корупцију у Вашингтону. 

"Кандидовала сам се и пре за изборе. Нисам наивна по питању одређених сила које немају намеру да у ову причу пусте било кога ко није у складу са њиховим плановима", рекла је Меријен Вилијамсон, преноси Си-Ен-Ен.  

Недавно је изјавила да је мотивисана схватањем да се Демократска странка удаљила од партије каква је била у време Френклина Рузвелта, као и због економских неправди које погађају милионе Американаца услед утицаја корпоративног новца америчког политичког система. 

"Противник није специфична ситуација. Противник је економска поставка која се надвила над овом земљом претходних 50 година", поручила је Вилијамсонова, која о наслеђу бившег америчког председника Доналда Трампа говори као о "мрачној психичкој сили колективизоване мржње". 

Седамдесетогодишња Меријен Вилијамсон, светски је признати мотивациони говорник. Током кампање, 2020. године позивала је на "духовно исцељење", али није успела да стекне велику пажњу код примарних бирача. Амерички медији, као занимљивост, преносе и да је она "духовни учитељ" чувене ТВ водитељке Опре Винфри.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи