Читај ми!

Лекарски извештај о Бајденовом здрављу: Председник САД је здрав и способан за дужност

Лекари су председника Сједињених Америчких Држава Џозефа Бајдена (80) прогласили здравим и способним за дужност, а утврђено је и да нема дугорочних последица ковида након што је прошле године био позитиван на коронавирус.

Лекар Беле куће Кевин О'Конор у резимеу медицинског извештаја након редовног прегледа навео је да је "председник Бајден и даље способан за дужност и у потпуности способан да обавља све своје одговорности без икаквих одрицања или прилагођавања".

Наведено је да је Бајдену уклоњена лезија са грудног коша и послата на биопсију.

У резимеу се додаје да Бајден није имао никакве симптоме дуготрајног ковида и да му се укочен ход, који последица артритиса, није погоршао од последњег прегледа.

Трочасовни преглед у Националном војном медицинском центру "Валтер Рид" био је други опсежни преглед Бајдена откако је преузео дужност у јануару 2021. године.

Јавност помно прати Бајденов здравствени преглед јер се очекује да ће објавити кандидатуру за други председнички мандат.

Анкете показују да су гласачи забринути у вези са његовом способношћу да испуни још један мандат уколико победи на изборима 2024.

Око три четвртине Американаца, укључујући више од половине демократа и огромну већину републиканаца, сматра да је Бајден престар за своју функцију, према најновијој анкети Ројтерса и Ипсоса

Бајден, који је најстарији од свих досадашњих председника САД, одбацио је сумње.

Већина демократских испитаника је рекла да председник остаје ментално оштар, али око половине њих је рекло да не може да издржи физички захтеве функције коју обавља.

У извештају лекара наводи се да Бајден не пије и не пуши и да вежба пет пута недељно.

Бајден би до краја другог мандата имао 86 година, што би га чинило 13 година старијим од просечног животног века за мушкарце у САД, како наводе подаци Америчких центара за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) за 2020. годину.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи