Читај ми!

Зашто цимерке избодених студената у Ајдаху нису звале полицију, још увек је мистерија

Још нема осумњичених у истрази убиства четворо студената у америчкој савезној држави Ајдахо које се догодило прошлог викенда. Иако се цимерке, присутне у тренутку убиства, засад не доводе у везу са злочином, надлежни наводе да оне нису позвале полицију.

Полиција града Москва, која истражује смрт четворо студената Универзитета Ајдахо, саопштила је да не верује да су две цимеркe умешанe у злочин и да joш нико није приведен.

Жртве, које су убијене у кући близу универзитетског кампуса у недељу рано ујутро и пронађене неколико сати касније, идентификоване су као Итан Чепин, Медисон Моген, Кер Дален, Ксана Кернодл и Кејли Гонкалвес.

Жртве су вероватно спавале у тренутку напада и свака је избодена више пута, саопштила је полиција, позивајући се на патолога, додајући да су неке од жртава имале ране карактеристичне за самоодбрану.

У извештају патолога истиче се да нема назнака било каквог сексуалног напада.

Како је рекао шеф московске полиције Џејмс Фрај, две преживеле цимерке убијених студената биле су у кући у то време и нису повређене.

Према речима градоначелника Москве Арта Бетџија, верује се да су четири студента убијена у недељу између три и четири сата ујутру по локланом времену.

Фрај је навео да су цимерке жртава били су код куће када је полиција око подне реаговала на позив да је ту особа без свести.

Портпарол полиције савезне америчке државе Ајдахо Арон Снел указао је на то да цимерке нису звале хитне службе. Како преноси Еј-Би-Си њуз, идентитет особе која је окренула број 911 није откривен.

Околности и след догађаја уочи убиства

Полиција је такође објавила локације жртава и след догађаја више сати пре убистава.

Гонкалвесова и Могенова, иначе најбоље пријатељице, биле су у центру Москве у суботу увече, док су се Чепин и Кернодлова који су били у вези, налазили у кући студентског братства и сестринства "Сигма Хи", саопштила је полиција.

Две другарице довезле су се Убером до куће око 01.45, а готово истовремено вратили су се и Чепин и Кернодлова.

Према речима Чепинове мајке, он није живео у кући у којој су убијени.

Шеф московске полиције је рекао да су жртве страдале у "изолованом, циљаном нападу".

Са друге стране, тужилац округа Латах Бил Томпсон истакао је да власти имају "више информација о природи и местима убодних рана на телу жртава" него што их јавно објављују.

Напоменуо је да полиција не саопштава одређене детаље злочина јер постоје неке информације које би знао само још потенцијални осумњичени.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи