Читај ми!

Угашен пожар на Кримском мосту, погинуле три особе

Ватрогасци су угасили пожар на запаљеном возу на Кримском мосту који је превозио дизел гориво и у овом тренутку нема активног пожара, саопштило је руско Министарство за ванредне ситуације. Погинуле су три особе, саопштио је Истражни комитет Русије.

У експлозији камиона на Кримском мосту погинуле су три особе, саопштио је Истражни комитет Русије.

У гашењу пожара учествовало 250 људи и 70 средстава опреме, пренео је Тас.

На Кримском мосту експлодирао је јутрос камион, због чега се запалило седам цистерни са горивом на возу који је у том тренутку туда пролазио, саопштио је претходно руски Национални антитерористички комитет.

Због експлозије камиона дошло је до обрушавања два коловозна дела Кримског моста, док пловни лукови нису претрпели никаква оштећења.

Руски председник Владимир Путин издао је данас упутства за формирање владине комисије, након инцидента на Кримском мосту, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"У току је рад на процени штете на мосту", изјавио је заменик руског премијера Марат Хуснулин.

Руске власти су саопштиле да Крим у овом тренутку има 15-дневне залихе моторног горива и скоро двомесечне залихе основних потрепштина.

"Хране има довољно на тржишту, сви трговци раде нормално. Снабдевање прехрамбеним производима и основним потрепштинама трајаће до 55 дана", истакли су у руском министарству.

Истовремено, како би се спречиле вештачке несташице на тржишту, биће само ограничено да један купац може да купи највише три килограма намирница", саопштило је министарство.

Железнички саобраћај је обустављен након инцидента, а сав транспорт је преусмерен на копнени део који повезује Крим са руском територијом, наводи Тас.

Шеф кримског парламента Владимир Константинов изјавио је да су за данашњу експлозију на Кримском мосту одговорни "украјински вандали", преноси агенција РИА Новости.

Саветник украјинског председника Михаил Подољак назвао је "почетком" данашњи инцидент на Кримском мосту, али, како наводи Ројтерс, није директно преузео одговорност Украјине за тај догађај.

"Крим, мост, почетак. Све нелегално мора бити уништено, све покрадено мора бити враћено Украјини, окупатор мора бити протеран", написао је Подољак на Твитеру.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара