Брат Бориса Џонсона поднео оставку на место министра

Млађи брат британског премијера Бориса Џонсона, Џо Џонсон, поднео је оставку на место министра образовања. Најавио је да ће напустити и место посланика, наводећи као разлог сукоб између породичне оданости и националног интереса.

Џо Џонсон је поднео оставку дан након што је његов брат Борис Џонсон избацио 21 члана из Конзервативне странке, јер нису подржали стратегију коју је имао за Брегзит, преноси Ројтерс.

"Била је част што сам радио као министар у три владе. Претходних недеља био сам разапет између породичне оданости и националног интереса. Време је да други преузму моју функцију члана парламента", рекао је млађи Џонсон.

Џо Џонсон је раније подржао други референдум, али је прихватио место министра образовања у британској влади, када је његов брат изабран за премијера.

За сада није јасно да ли ће оставку на место посланика поднети одмах или ће сачекати нове изборе.

Агенција Ројтерс подсећа да је био посланик од 2010. године, као и да је у неколико влада радио као министар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи