Захарова: Очекујемо нову страницу у односима са Лондоном

Москва очекује да у тренутним односима са Великом Британијом буде окренута ова, не баш најбоља страница у билатералним односима, поручила је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова поводом именовања Бориса Џонсона за шефа дипломатије. Власти у Подгорици одговорне су за антируску политику Црне Горе, оценила је Захарова.

Захарова је рекла да ће Москва подржати Џонсона, уколико он покаже жељу да се односи са Москвом унапреде.

"Хамонд (бивши шеф Форин офиса) нам неће недостајати", рекла је Захарова. Навела је да у Москви за сада не знају са каквом агендом стиже амерички државни секретар Џон Кери, али да ће то бити јасније током дана.

Вашингтон пост пише да ће Сједињене Америчке Државе понудити сарадњу Русији у оквиру заједничке војне акције против Ал-Нусра фронта и такозване Исламске државе у Сирији.

Амерички државни секретар Џон Кери који данас стиже у Москву на разговоре са руским председником Владимиром Путином није дематовао писање америчког листа, али је одбио да дискутује о детаљима пре сурета у Кремљу, преноси АФП.

Захарова је на конференцији за новинаре рекла и да Русија није ништа принципијелно ново чула од представника Алијансе на састанку Савета Русија-НАТО.

Како је додала, главна тема састанка били су закључци са самита НАТО у Варшав, јачање источног крила Алијансе и последице тих одлука на европску и регионалну безбедност.

"Нисмо чули ништа ново. Заправо, представници НАТО су се ограничили на то да говоре о резултатима самита у Варшави", рекла је Захарова.

Додала је и да ће бити потребно време за обнову односа са Турском. "Није могуће обновити односе са Турском машући магичним штапићем", рекла је Захарова.

Власти у Подгорици криве за антируску политику Црне Горе

Власти у Подгорици су одговорне за антируску политику Црне Горе, оценила је Захарова, јавља Тас.

"Обратили смо пажњу на опаске које је црногорски премијер Мило Ђукановић изнео 12. јула, да је руска пропаганда опасна и да циља на оне који су и даље под снажним утицајем прошлости", казала је Захарова и навела да су те идеје руским дипломатама познате из изјава лидера НАТО.

"Простор који нису заузели Европска унија или НАТО испуниће друге снаге. Те друге снаге су Русија или радикални исламисти", закључила је Захарова. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару