Син Бин Ладена позива џихадисте у Сирији да се уједине

Хамза бин Ладен, син оснивача Ал Каиде Осаме бин Ладена, позвао је џихадисте у Сирији да се уједине и поручио да борба у ратом разореној земљи отвара пут ка "ослобађању Палестине".

Двадесетрогодишњи Хамза Бин Ладен је у аудио-поруци на интернету рекао да исламски народ треба да се фокусира на џихад у Сирији и уједини тамо редове муџахедина.

"Нема више изговора за оне који инсистирају на подели и споре се сада да се цео свет мобилисао против муслимана", рекао је син Осаме Бин Ладена.

Лидер Ал Каиде Ајман ел Завахири је, такође, позвао џихадисте у Сирији да се уједине, упркос томе што се противио деловању ривалске групе Исламска држава и њеном проглашеном калифату, пренео је АФП.

"Питање јединства данас је питање живота или смрти", рекао је Завахири у аудио-поруци, која је објављена у суботу на интернету, додајући да уколико се не буду ујединили и ако се буду препирали, "биће поједени један по један".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи