Шири се пожар у Канади, евакуисане десетине хиљада људи

Канадски званичници упозоравају да би велики пожар који је већ уништио канадски нафтни град Форт Макмари могао да се прошири на дупло већу територију у нареднa 24 сата.

Званичник Алберте за заштиту од пожара Чад Морисон упозорио је да "постоје велике шансе да се пожар двоструко повећа" и да би ватра могла да се прошири на удаљена шумска подручја североисточно од Форт Макмарија, јавио је Би-Би-Си.

Ватрена стихија захватила је територију већу од Њујорка, а сув ваздух и високе температуре до 27 степени стварају услове за даље ширење пожара. Пожар је до сада захватио око 1.000 квадратних километара.

Више од 88.000 људи евакуисано је из града, само данас је евакуисано још 2.500 људи, махом радника из нафтних постројења, око 4.000 људи још чека евакуацију.

У канадској провинцији Алберта проглашено је ванредно стање, а више од 1.600 кућа је оштећено или потпуно уништено.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи