Хакери тргују стотинама милиона имејлова

Ако користите највећи светске имејл провајдере – Google Gmail, Yahoo mail, Microsoft hotmail и Mail.ru, требало би да промените шифру пошто су ове компаније покренуле истрагу након извештаја да хакери тргују стотинама милиона корисничких имена и лозинки, преноси Би-Би-Си.

Сигурносна компанија "Холден секјурити" је саопштила да је убедила хакере да јој предају базу података за 272 милиона јединствених имејл адреса, заједно са лозинкама које корисници користе приликом пријављивања на веб сајтове, јавља британски јавни сервис Би-Би-Си.

У замену за те податке, хакер је најпре тражио 50 рубаља (75 центи), али их је на крају предао без икакве накнаде, након што је особље "Холдена" написало позитивне коментаре о њему на једном форуму, наводи британски сервис.

Хакери су се, како наводи, докопали и стотина хиљада кинеских и немачких адреса као и оних које, чини се, припадају компанијама из америчког банкарског, производног и трговачког сектора.

"Холден" је пре десетак дана почео да обавештава компаније погођене хакерским нападом и да им, у складу са својом политиком, враћа украдене податке.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи