Протест и контра-протест у Берлину, више ухапшених

Око 1.000 десничарских екстремиста окупило се испред Главне железничке станице у Берлину у знак протеста због политике немачке канцеларке Ангеле Меркел према избеглицама. Одржане и контра-демонстрације левичара који су покушали да пробију барикаду између две групе. Неколико особа ухапшено.

Немачка полиција ухапсила је неколико особа и испалила сузвац када је више присталица левичарских демонстрација, одржаних у Берлину у склупу контра-протеста окупљеним десничарима, покушало да пробије барикаде између две групе и гађало полицију флашама, рекао је портпарол полиције.

Додао је да је ситуација убрзо стављена под контролу, пренео је Ројтерс.

Медији различито извештавају о томе колико је људи данас учествовало у протестима и контра-протестима у немачкој престоници.

Ројтерс наводи, позивајући се на полицију, да се окупило око 1.800 присталица екстремне деснице, који су протестовали због политике отворених врата према избеглицама коју заступа канцеларка Ангела Меркел, и истиче да је тај број упола мањи него што је очекивано.

Истовремено, 7.500 учесника контра-демонстрација шетало је немачком престоницом, додаје британска агенција.

АП јавља да се испред седишта немачке канцеларке окупило око хиљаду присталица екстремне деснице и око 4.500 учесника контра-демонстрација, а две групе раздвајала је полиција.

Контра-демонстранти су повремено бацали флаше и кригле, које су пале на око 150 метара од десничара, узвикујући "Нацисти напоље".

Присталице екстремне деснице данас су током протеста носили пароле "Без ислама на немачкој територији" и "Меркелова мора да оде" и махали немачким заставама испред главне железничке станице у Берлину.

Док су десничари узвикивали своју мантру "ми смо људи" која се чује на свим њиховим скуповима, грађани који су пролазили иза полицијског кордона су им узвратили "не, нисте".

Око 1,1 милиона миграната дошло је у Немачку прошле године, изазивајући општу забринутост како ће се земља изборити са приливом толиког броја миграната.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи