Клинтонова упозорава латиноамеричке бираче на Трампа

Кандидаткиња за председничку номинацију Демократске партије Хилари Клинтон изјавила је да Доналд Трамп жели да створи "депортацијске снаге да окупи милионе људи", док је кандидат Републиканске партије пожелео Латиноамериканцима срећан празник фотографијом с мексичким специјалитетом.

Подсетивши на ставове Трампа о имиграционој политици, укључујући његово обећање да ће изградити зид дуж границе с Мексиком, Хилари Клинтон је поручила бирачима да "најбољи начин да то спрече јесте да осигурају да се он никад не приближи Белој кући".

Клинтонова је рекла да ће се заложити за свеобухватну ревизију имиграционих закона и да ће окончати "рације и привођење" имиграната.

Кандидаткиња демократа је говорила на догађају којим је прослављен празник "Синко де мајо" (5. мај), када амерички Мексиканци обележавају победу над француском војском у бици код Пуебла 1862. године.

Прослављајући мексички празник, Трамп је на Твитеру и Фејсбуку објавио фотографију на којој једе мексички специјалитет "тако чинија", уз коју је пожелео срећан празник и написао "Волим Латиноамериканце!".

Трамп има слабу подршку међу Латиноамериканцима.

На почетку изборне кампање обећао је да ће изградити зид на граници како би спречио "убице и силоватеље" да дођу из Мексика у САД.

Вероватни кандидат републиканаца за председника САД је на митингу у четвртак критиковао Клинтонову због њених ранијих коментара о индустрији угља, подршке трговинским споразумима и хуманитарне фондације њене породице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи